Gråskæg

GråSkæg bor i skoven i nationalpark Thy i sin hytte med sin gode ven fuglen GråSpurv.

GråSkæg er en sjov og klodset fyr, der kender naturen og kender alle dyr. Han fortæller sine venner, om alt han ved, men kommer altid galt afsted. (citat sang)

Han er en finurlig person, der på en pædagogisk og lærerig måde, vil lære børn og barnlige sjæle om Thy. Alt fra naturen til hverdagen og virksomheder i Thy. Læring, humor og nærhed er hans kendetegn – “han er også ven med dig!”

Han vil i videoer med naturvejledere vise og lære børnene hvordan f.eks. dyrene lever, og hvordan naturen opfører sig. GråSkæg vil besøge virksomheder i Thy og er ellers nysgerring på alt, hvad der rører sig i området. Han vil komme med sjove udtalelser, hvor børnene kan høre, at GråSkæg er helt ved siden af. GråSkæg hygger sig i skoven, hvor vi vil følge, de ting han laver derude.

Kort sagt, læring og indsigt i Thy på en sjov og anderledes – og absolut GråSkæg måde!

Målgruppen er de to-ni årige, hvor vi vil nå ud til dem via YouTube videoer, musik, tegninger og meget mere på GråSkæg.dk samt shows i Thy og hele Danmark.

Lokalt vil især være hvor GråSkæg vil være tilstede, men han skal også ud og underholde i andre byer - lige fra Nykøbing Mors til København - og give dem en bid af Thy, så de tager med GråSkæg hjem til Thy. Når de møder ham, og hurtigt bliver fanget af hans væsen, så er YouTube med til at styrke deres kendskab til ham.

Inden vi får set os om, kender hele børnehaven, klassen og gaden til GråSkæg – og pludselig råber børnene det, som de ikke gør nu:

“Vi vil på ferie i Thy; vi skal da op og se GråSkæg!”